Ik wil vinden...

Aviateur

20190521 142635

Eye opener

Jaap Jonk (Manager Techniek) over techniek en voedselveiligheid:

“Een optimale voedselveiligheid garandeer je het best door alle risico’s op bacteriële verontreiniging in je productieomgeving te elimineren. Daarvoor moet je die risico’s wel eerst herkennen."

"Twee jaar geleden was ik te gast op een seminar van SafeFoodFactory over het onderwerp hygiënische bekabeling. Daar leerde ik onder andere om op een nieuwe manier naar open kabelgeleidingssystemen te kijken. Veel van de kabelgeleidingen die we vroeger afschermden maken we nu juist toegankelijker en daarmee beter reinigbaar.”

Streamline HD Ladder I

Risico's elimineren

Bij het stapsgewijs minimaliseren van risico’s voor de voedselveiligheid zijn achtereenvolgens alle TL-lampen en alle plastic bundelbandjes zo veel mogelijk uit de productieomgevingen verwijderd. Jonk:

“De aanwezigheid van breekbare glazen lampen in de productieomgevingen is een risicofactor, dus weg ermee. Dat geldt ook voor bundelbandjes. Die kunnen breken en zijn hygiënisch gewoon niet meer verantwoord, dus ook die moesten echt verdwijnen.

"Omdat we ook geen gesloten kabelgeleidingssystemen waarin zich allerlei narigheid kan ophopen wilden gebruiken gingen we voor onze nieuwe stroopwafellijn op op zoek naar een andere hygiënische oplossing voor de kabelgeleiding."

20190522 080444

De oplossing

De oplossing heeft Jaap Jonk gevonden in het hygiënisch kabeldraagsysteem Streamline HD kabelladders en -houders van Gouda Holland, onderdeel van de NIEDAX GROUP.

"De Streamline HD kabelgeleiders van Gouda Holland (onderdeel van de NIEDAX GROUP) boden uitkomst want ze zijn eenvoudig reinigbaar en maken geen gebruik van bundelbanden.”

Image

Investeren in hygiënische ontworpen oplossingen? Vanzelfsprekend!

Over investeren en het toepassen van hygiënische oplossingen is Jaap Jonk duidelijk;

"Door voedselveiligheidsrisico’s te elimineren wordt de werkomgeving ook steeds overzichtelijker en ontwikkelen we onze eigen constructiestandaarden die we in bestekken aan onze leveranciers kunnen opleggen. Dat levert weer tijd- en voorraadbesparingen op.

"Investeren in hygienic design niet alleen wat mij betreft een vanzelfsprekendheid – onze hele directie denkt er zo over.”

Nieuwsgierig naar het hele interview? Lees hier snel verder;
Als Aviateur iets doet, dan doet Aviateur het goed

Foto (vlnr): Jaap Jonk (Aviateur), Michael Evers (Niedax Group), Freddy van der Kolk (Rittal)

Heeft u nog vragen?

Onze experts staan graag voor u klaar!

Niedax Kleinhuis, dé specialist in kabeldraagsystemen

Direct naar productenportaal